Η ΠΕΡΙΟΧΗ

 

Αξιοθέατα της περιοχής

Κατά την παραμονή σας, προτείνουμε να ξεκινήσετε την εξερεύνησή σας από τοποθεσίες που βρίσκονται κοντά στο Thalatta Kalamitsi Village Camp. 

Οι ανεμόμυλοι και ο προϊστορικός οικισμός Κούκος στη Συκιά, τα ερείπια του κάστρου, και η εκκλησία σε ρυθμό Βασιλικής του Αγίου Αθανασίου στην Τορώνη είναι προορισμοί που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 10χλμ.

Στην Ουρανούπολη μπορείτε να επισκεφθείτε τον βυζαντινό πύργο ο οποίος βρίσκεται στη Ν.Δ. άκρη του χωριού, και χτίστηκε από τη μονή Βατοπαιδίου τον 14ο αιώνα για προστασία από τους πειρατές. Σε μια πτέρυγα του πύργου υπάρχει έκθεση βυζαντινών αρχαιοτήτων και εικόνων.

Κάποια από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στη Χαλκιδική είνα:

•Προϊστορικός Οικισμός Κούκος Συκιά
Στο ύψωμα πάνω από το χωρίο της Συκιάς στην Χαλκιδική, υπάρχει ο προϊστορικός Οικισμός με περιτείχισμα και νεκροταφείο της Πρώιμης Εποχής Σιδήρου (1050 - 670 π.Χ.) Tο μονοπάτι είναι το ίδιο με το παλιό που χρησιμοποιόταν από εκείνη την εποχή και την μετέπειτα μέχρι τις ανασκαφές του 1989 όπου τα επόμενα χρονιά το μονοπάτι έκλεισε και ανοίχτηκε πρόσφατα πάνω ακριβώς στην πρώτη διαδρομή.

• Άγιο Όρος
Είκοσι παγκοσμίως μοναδικά μοναστήρια αναλλοίωτα στο χρόνο στέκουν αγέρωχα στο Άγιο Όρος, έναν από τους πιο σπουδαίους τόπους της Ορθοδοξίας. Προτείνουμε σε όλους τους άντρες, καθώς η είσοδος απαγορεύεται στις γυναίκες, να επισκεφτούν αυτόν τον ξεχωριστό τόπο για να νιώσουν τη γαλήνη, τη σοφία αλλά και την ιερή πνευματικότητα της πίστης.

• Σπήλαιο των Πετραλώνων
Το Σπήλαιο των Πετραλώνων αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια στην Ευρώπη. Τα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στο εσωτερικό του αποκαλύπτουν ότι η Χαλκιδική κατοικείται ήδη από την παλαιολιθική εποχή. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει βέβαια το κρανίο του Αρχανθρώπου, το οποίο σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία υπολογίζεται ότι είναι 700.000 χρόνων. Με άλλα λόγια, ο αρχάνθρωπος είναι ο αρχαιότερος Ευρωπαίος! Επισκεφτείτε το σπήλαιο και θαυμάστε το δαιδαλώδες περίτεχνο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες τοπίο αλλά και το μουσείο όπου εκτίθεται μεγάλος αριθμός απολιθωμένων οστών διαφόρων θηλαστικών.

(Περισσότερες πληροφορίες στο: 23730-71671)

• Αρχαία Όλυνθος
Επισκεφτείτε την Αρχαία Όλυνθο, μια από τις πιο καλοδιατηρημένες κλασικές ελληνικές πόλεις και θαυμάστε τα αρχαιότερα γνωστά ελληνικά ψηφιδωτά δάπεδα που αποτέλεσαν τον πρόδρομο των εντυπωσιακών ψηφιδωτών του Δίου, των Αιγών και της Πέλλας.

• Στάγειρα
Η πατρίδα του Αριστοτέλη, τα Στάγειρα Χαλκιδικής όπου γεννήθηκε το 384 π.Χ. ένας από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους όλων των εποχών, αποτελεί ένα από τα πιο οργανωμένα πολεοδομικά συγκροτήματα των κλασικών χρόνων. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ακρόπολη, την οχύρωση της πόλης, τον αρχαϊκό ναό, καθώς και κλασικές και ελληνιστικές οικίες.

πηγή

πίσω